Bio

Lees hier alles over de band en haar bandleden

Blues Band MOONSTAR

Bluesband MOONSTAR is ontstaan in 2017. Na diverse audities, wijzigingen van opzet en stijl begon vanaf oktober 2018 de band haar definitieve vorm te krijgen. Inmiddels is de samenstelling en het repertoire van de band gereed en wordt er hard gewerkt aan de promotie.

De stijl varieert van jazzy blues ballads (‘Temptation’, ‘Moondance’ etc.) tot authentieke blues zoals ‘Ghetto woman’ en ‘The thrill is gone’. Favoriete zangeressen zijn o.a. Marva Wright, Etta james, Eva Cassidy, Bettye LaVette en Diana Krall. Door de karakteristieke stem van Diana krijgen de songs een spannend karakter. Alle muzikanten hebben in de loop van de tijd hun sporen meer dan verdiend in diverse bands met veel gigs.

De band, vernoemd naar drummer John Maanster, bestaat uit Diana Hanss (zang), Wim van den Oever (sologitaar), Dick Mohlmann (gitaar), Frans Beekenkamp (bas) en John Maanster (drums).

Dick Möhlmann (gitaar)

Op jonge leeftijd is Dick begonnen met gitaarspelen. Na jaren lang thuis knoeien met de beroemde drie akkoorden is hij op zijn 16e groepslid geworden van het bandje ‘Factory’.
Dit werd opgevolgd door nog een paar bandjes, waarna hij vervolgens tientallen jaren geen activiteiten meer buiten de huiskamer deed.

Een paar jaar geleden is hij toegetreden tot de band die later uitgroeide tot Blues Band MOONSTAR.

Zijn muzikale invloeden zijn onder anderen: The Rolling Stones, David Bromberg, Stevie Ray Vaughn en de “oude” Fleetwood Mac.

Wim van den Oever (sologitaar)

Wim is eind jaren zestig begonnen met gitaarspelen en kreeg les van de (in Vlaardingen) wereldberoemde Peter (Zvonko) Bregar en Cees van Loon van gitaarwinkel Vox Humana. Het studiemateriaal bestond bij Peter hoofdzakelijk uit Eric Clapton en Ritchie Blackmore en bij Cees uit jazz hoewel zijn grote held Jimi Hendrix was. Maar niemand kon hem uitleggen wat die man allemaal aan het doen was…. en internet bestond nog niet.

Rond 1972 trad hij toe tot The Starlights, een bruiloftenorkestje dat in de weekends optrad. Helaas moest hij daar Arie van der Graaf opvolgen, gitarist van The Amazing Stroopwafels en een van de beste gitaristen van Nederland. Dat viel dus niet mee…… Maar door Arie werd wel zijn belangstelling voor country en blues gewekt en dat leidde tot een zoektocht naar platen van Chet Atkins en vooral Roy Buchanan.

The Starlights werden in 1980 verruild voor The Remembers, ook een bruiloftenband maar meer gericht op het allround Top-40 werk; van Manke Nelis tot The Final Countdown. The Remembers  speelden wekelijks en Wim kreeg de smaak van optreden en centjes verdienen inmiddels te pakken. Daarna volgde in 1990 de band Gamble, een Gorinchemse semi-prof band. Hij was met deze band ‘broodspeler’ geworden maar rond 2000 kwam een eind aan Gamble. De volgende stap was bij The Marvellous Show Band; een band die in Rotterdam plaatselijk bekend was vanwege hun Shadows-act halverwege de feestavond.

Ook hieraan kwam na een jaar of vijf een eind en na nog wat omzwervingen hing Wim de gitaar rond 2010 aan de wilgen. In 2013 echter ontmoette hij wat oude maatjes van Gamble en toevallig waren die op zoek naar een gitarist om een rockabilly band te beginnen. Na een aantal goede optredens bleek de muziek toch te eenzijdig voor Wim en besloot hij zich aan te sluiten bij diverse countrybands waarvan hij bij het Schiedamse Interstate 40 nog steeds actief is. Ondertussen luisterde hij nog steeds bijna dagelijks naar bluesgitarist Roy Buchanan en uiteindelijk besloot hij op een dag de stoute schoenen aan te trekken en na 50 jaar gitaarspelen dan toch maar eens te solliciteren bij een echte bluesband. En dat was dus MOONSTAR. De rest is geschiedenis……

Diana Hanss (zang)

Opgegroeid in California, USA, is Diana altijd een dromerig kind geweest. Het is dan ook geen wonder dat zich bezig hield met dans, zang en entertainment. Ze luisterde vroeger naar muziek van haar ouders zoals: Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Johnny Mathis, Andy Williams, John Campbell, John Denver, Dolly Parton etc… Met de muziek van de Andrew Sisters zong zij mee en heeft daardoor geleerd de 2e stem te zingen. Op de basisschool zat zij in het schoolkoor en deed zij mee aan talentenshows.

Vroeger luisterde Diana stiekem in de kamers van haar broers naar muziek zoals Canned Heat, Jethro Tull, etc. Als tiener in Arizona kan zij zich de muziek van Bob Seger en Linda Ronstadt heel goed herinneren.

In 1999 heeft Diana als volwassen vrouw in Nederland 2 jaar gezongen in een popkoor met 50 man. Dit vond ze niet spannend genoeg. Van 2007 tot 2012 heeft ze als zangeres in de 9-koppig poprock coverband Inter-Phase veel optredens gehad. Later in 2015 is ze bij de poprock band IndieRato ingestapt als zangeres/percussionist. Na een wisseling van bandleden is deze band verder gegaan als On Five, hier is ze nog steeds onderdeel van.

Na alle ervaringen met andere bandjes had ze nooit gedacht ooit de good old Blues te gaan zingen, tot dat zij de oproep van Blues Band MOONSTAR zag.

“Geen enkel genre is zo rauw, zo diep authentiek en staat zo dicht bij mijn leven als de blues. Ik ben een allround muziekdier. Ik vind heel veel genres te gek om te zingen en kan nog steeds geraakt worden door nieuwe sounds en nieuwe stemmen. Maar als ik diep, heel diep in mijn hart kijk, dan vind ik daar … de blues.”

Frans Beekenkamp (bas)

Frans is in de sixties begonnen met bassen in de toen in Den Haag bekende band The Highlanders. Dat was een toptijd maar ook hard werken om de vreselijk dure VOX installatie (jaja: ook The Beatles speelden daarop) af te betalen😁. Dus 4x per week een gig op één van de vele Haagse podia of ergens anders in het land was hard nodig. Nadat de samenstelling van de band wijzigde, hield hij het een aantal jaren voor gezien en deed qua muziek een tijdlang alleen nog wat ‘akoestisch bij kampvuren op de camping’.

In de eighties begon het weer te kriebelen en vanaf dat moment heeft hij in vele bands gebast. Allerlei stijlen kwamen aan de orde want je zou hem best een muzikale veelvraat kunnen noemen. Eén van de laatste bands was een pure (lady)bluesband en dat beviel zo goed dat hij solliciteerde bij MOONSTAR. Maar ook de stevige rock in zijn andere band ‘MACONICS’ blijft hem bekoren. “Music was his first love and it will be his last” (John Miles)!

John Maanster (drums)

John groeide op in een muzikaal gezin. Op 6 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste drumstel en hij had zijn eerste optreden toen hij 11 jaar was. Hij heeft veel geleerd van Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Phil Collins (Genesis), Dave Weckl, Ginger Baker en meer. Het grootste deel van zijn leven zit hij achter een drumstel en veel muziekliefhebbers zullen hem hiervan kennen. Drummen is zijn passie! Bij talrijke formaties en projecten heeft hij zijn strakke en soul / blues volle drumgeluid laten horen. Hij is ermee geboren: ritmisch, strak en swingend! Zijn eerste drumstel was een Gretsch, gevolgd door Slingerland, Pearl, Tama, Osan, Sonor en Keiper.

Blues, rock, soul of funk, er is geen muziek waarin hij zijn drumtapijt niet neer kan leggen. Fluisterstil op een langzame blues of ballade en hard op het tempo en de zwelling in de Texas-stijl van blues rock. Zijn visie: zonder muziek is er geen leven! Met muziek kan hij zijn handen niet stilhouden en gebruikt hij elk object om maar te kunnen ‘slaan’.

Met zijn eerste band, die veel Latin rock / blues speelde, heeft hij van 1970 to 1985 vele podia betreden. Na een periode van ongeveer vier jaar zonder muziek heeft hij de draad weer opgepakt door bands op te richten en als vervangende drummer voor verschillende bands en in studio’s te spelen. In 1992 was de verleiding te groot en heeft hij veel pogingen gedaan om in een goede (cover) band te spelen. Sinds 2003 is het spelen van covers omgezet in een band met hun eigen werk, meestal blues met uitstapjes naar fusion., jazz of slowrock.