Bio

Lees hier alles over de band en haar bandleden

Blues Band MOONSTAR

Blues band MOONSTAR is ontstaan in 2017. Na diverse audities, wijzigingen van opzet en stijl begon vanaf oktober 2018 de band haar definitieve vorm te krijgen. Inmiddels is de samenstelling en het repertoire van de band gereed en wordt er hard gewerkt aan de promotie.

De stijl varieert van jazzy blues ballads (‘Temptation’, ‘Moondance’ etc.) tot authentieke blues zoals ‘Ghetto woman’ en ‘The thrill is gone’. Favoriete zangeressen zijn o.a. Marva Wright, Etta james, Eva Cassidy, Bettye LaVette en Diana Krall. Door de karakteristieke stem van Diana krijgen de songs een spannend karakter. Alle muzikanten hebben in de loop van de tijd hun sporen meer dan verdiend in diverse bands met veel gigs.

De band, vernoemd naar drummer John Maanster, bestaat uit Diana Hanss (zang), Stephan Tap (solo gitaar), Dick Mohlmann (gitaar), Frans Beekenkamp (bas) en John Maanster (drums).

Dick Möhlmann (gitaar)

Op jonge leeftijd is Dick begonnen met gitaarspelen. Na jaren lang thuis knoeien met de beroemde drie akkoorden is hij op zijn 16e groepslid geworden van het bandje ‘Factory’.
Dit werd opgevolgd door nog een paar bandjes, waarna hij vervolgens tientallen jaren geen activiteiten meer buiten de huiskamer deed.

Een paar jaar geleden is hij toegetreden tot de band die later uitgroeide tot Blues Band MOONSTAR.

Zijn muzikale invloeden zijn onder anderen: The Rolling Stones, David Bromberg, Stevie Ray Vaughn en de “oude” Fleetwood Mac.

Stephan Tap (sologitaar)

Stephan (28) is geboren en getogen in Zoetermeer en begon pas laat op de middelbare school (17,5 jaar) met het spelen van akoestisch gitaar na zijn kennismaking met het spel Guitar Hero. Hierin ontdekte hij een breed repertoire aan muziek wat hem voorheen nog erg vreemd was. Zijn ontdekkingsreis begon bij bands als Nirvana, Pearl Jam en zijn nu favoriete band the Red Hot Chili Peppers. Hij dook verder terug in de tijd en bestudeerde complete repertoires variërend van Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival en The Rolling Stones. De zoektocht eindigde na twee jaar bij Jimi Hendrix na het horen van Voodoo Child, een nummer met een sterke oorsprong in de Mississippi Delta Blues. Vanaf dat moment besloot hij ook de elektrische gitaar op te pakken en zich volledig op de blues te richten. Sindsdien heeft Stephan in een aantal andere cover- en bluesbands gespeeld en schreef hij eigen nummers voor de band Olli’s Gone. Nu is hij terug bij zijn roots; het spelen van de blues!

Blues is easy to play, but hard to feel.” – Jimi Hendrix

Diana Hanss (zang)

Opgegroeid in California, USA, is Diana altijd een dromerig kind geweest. Het is dan ook geen wonder dat zich bezig hield met dans, zang en entertainment. Ze luisterde vroeger naar muziek van haar ouders zoals: Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Johnny Mathis, Andy Williams, John Campbell, John Denver, Dolly Parton etc… Met de muziek van de Andrew Sisters zong zij mee en heeft daardoor geleerd de 2e stem te zingen. Op de basisschool zat zij in het schoolkoor en deed zij mee aan talentenshows.

Vroeger luisterde Diana stiekem in de kamers van haar broers naar muziek zoals Canned Heat, Jethro Tull, etc. Als tiener in Arizona kan zij zich de muziek van Bob Seger en Linda Ronstadt heel goed herinneren.

In 1999 heeft Diana als volwassen vrouw in Nederland 2 jaar gezongen in een popkoor met 50 man. Dit vond ze niet spannend genoeg. Van 2007 tot 2012 heeft ze als zangeres in de 9-koppig poprock coverband Inter-Phase veel optredens gehad. Later in 2015 is ze bij de poprock band IndieRato ingestapt als zangeres/percussionist. Na een wisseling van bandleden is deze band verder gegaan als On Five, hier is ze nog steeds onderdeel van.

Na alle ervaringen met andere bandjes had ze nooit gedacht ooit de good old Blues te gaan zingen, tot dat zij de oproep van Blues Band MOONSTAR zag.

“Geen enkel genre is zo rauw, zo diep authentiek en staat zo dicht bij mijn leven als de blues. Ik ben een allround muziekdier. Ik vind heel veel genres te gek om te zingen en kan nog steeds geraakt worden door nieuwe sounds en nieuwe stemmen. Maar als ik diep, heel diep in mijn hart kijk, dan vind ik daar … de blues.”

Frans Beekenkamp (bas)

Frans is in de sixties begonnen met bassen in de toen in Den Haag bekende band The Highlanders. Dat was een toptijd maar ook hard werken om de vreselijk dure VOX installatie (jaja: ook The Beatles speelden daarop) af te betalen😁. Dus 4x per week een gig op één van de vele Haagse podia of ergens anders in het land was hard nodig. Nadat de samenstelling van de band wijzigde, hield hij het een aantal jaren voor gezien en deed qua muziek een tijdlang alleen nog wat ‘akoestisch bij kampvuren op de camping’.

In de eighties begon het weer te kriebelen en vanaf dat moment heeft hij in vele bands gebast. Allerlei stijlen kwamen aan de orde want je zou hem best een muzikale veelvraat kunnen noemen. Eén van de laatste bands was een pure (lady)bluesband en dat beviel zo goed dat hij solliciteerde bij Moonstar. Maar ook de  stevige rock in zijn andere bands ‘Maconics’ en ‘Defenders of Rock’ blijft hem bekoren. Voor hem geldt: wat is een leven zonder muziek?!

John Maanster (drums)

John groeide op in een muzikaal gezin. Op 6 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste drumstel en hij had zijn eerste optreden toen hij 11 jaar was. Hij heeft veel geleerd van Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Phil Collins (Genesis), Dave Weckl, Ginger Baker en meer. Het grootste deel van zijn leven zit hij achter een drumstel en veel muziekliefhebbers zullen hem hiervan kennen. Drummen is zijn passie! Bij talrijke formaties en projecten heeft hij zijn strakke en soul / blues volle drumgeluid laten horen. Hij is ermee geboren: ritmisch, strak en swingend! Zijn eerste drumstel was een Gretsch, gevolgd door Slingerland, Pearl, Tama, Osan, Sonor en Keiper.

Blues, rock, soul of funk, er is geen muziek waarin hij zijn drumtapijt niet neer kan leggen. Fluisterstil op een langzame blues of ballade en hard op het tempo en de zwelling in de Texas-stijl van blues rock. Zijn visie: zonder muziek is er geen leven! Met muziek kan hij zijn handen niet stilhouden en gebruikt hij elk object om maar te kunnen ‘slaan’.

Met zijn eerste band, die veel Latin rock / blues speelde, heeft hij van 1970 to 1985 vele podia betreden. Na een periode van ongeveer vier jaar zonder muziek heeft hij de draad weer opgepakt door bands op te richten en als vervangende drummer voor verschillende bands en in studio’s te spelen. In 1992 was de verleiding te groot en heeft hij veel pogingen gedaan om in een goede (cover) band te spelen. Sinds 2003 is het spelen van covers omgezet in een band met hun eigen werk, meestal blues met uitstapjes naar fusion., jazz of slowrock.